1. workshop projektu e-Road Písek – Deggendorf sklidil úspěch!

27. září se uskutečnil 1. workshop projektu e-Road Písek – Deggendorf (projekt číslo 93) „Jeďte po zelené, jeďte po e-Road aneb Ponořte se do světa elektromobility“, určený pro studenty a veřejnost Písku, a shledal se s velkým úspěchem!

Workshop se uskutečnil v Písku, sídle neziskové organizace TSI Písek z.s. a zároveň počátečním místě projektové pilotní trasy Písek – Deggendorf. Dopolední blok workshopu byl věnován studentům, konkrétně dvěma třídám SPŠ a VOŠ Písek a dalším dvěma třídám SOŠ a SOU Písek. Během hodinové „exkurze do světa elektromobility“ byli studenti seznámeni s problematikou elektromobility a zajímavostmi z oblasti elektrokoloběžek, elektrokol a elektromobilů. Elektrovozidla již od časných ranních hodin zapůjčila k testovacím jízdám společnost E.ON ČR s.r.o. (Tesla S, Smart ed!), místní Cykloservis Luboše Blovského (elektrokola) a společnost HUGO Bike s.r.o. (elektrokoloběžky). Studenti usedali do elegantní Tesly i roztomilého elektromobilu Smart ed! a nadšeně brázdili přilehlá parkoviště na elektrokolech a elektrokoloběžkách.

Odpolední blok workshopu určeného pro širokou veřejnost zahájil JUDR. Josef Knot, MBA, první náměstek hejtmanky Jihočeského kraje a místostarosta města Písek. Hovořilo se o záměrech města Písku a Jihočeského kraje v oblasti elektromobility a moderních technických řešeních pro Písek. Tyto záměry velice ocenil také následný řečník, Ing. Pavel Maule, specialista pro energetické systémy z jihočeské společnosti pro energetiku a průmysl TERMS a.s. Pavel Maule představil elektromobilitu nejprve z hlediska historického a poté z hlediska ekologického a odborně technického. Předmětem příspěvku byly na příklad základní typy elektromobilů a dobíjecích stanic či názory a vize do budoucnosti. Pavel Maule na problematiku elektromobility nahlížel z více aspektů, shledával pro i proti, a přednášku tak učinil velice zajímavou a přínosnou.

Po hodinové přednášce Pavla Mauleho následovaly testovací jízdy elektrovozidel. K dispozici byly nejen elektrokola a elektrokoloběžky, ale kromě Tesly S, elektromobilu Smart ed! nově také Tesla X, zapůjčená společností TERMS a.s. Ačkoli nádherné a vysoce elegantní elektromobily Tesla kralovaly celému parkovišti, nadšeně se diskutovalo nejen u elektromobilů, ale i elektrokol a elektrokoloběžek. Samotné testovací jízdy pak byly velikým zážitkem!

Ohlasy návštěvníků workshopu byly velice příznivé. Zdárný průběh workshopu a pozitivní odezva byla pro tým e-Road tou největší satisfakcí!

Děkujeme Vám!