Bavorská společnost E-WALD GmbH, specialista na elektromobilitu, uspořádala letos poprvé Odborné fórum elektromobility (Fachforum Elektromobilität). Konalo se poslední dubnový čtvrtek v prostorách Technologického kampusu v Teisnachu a přilákalo nejen desítky odborníků, ale také český realizační team projektu e-Road Písek Deggendorf (projekt číslo 93). Fórem reagovala společnost E-WALD GmbH na současný stav mobility v Německu. Ta se postupnými kroky ubírá k elektromobilitě zejména díky jejímu ekologickému aspektu.

Řečnické příspěvky se nejprve týkaly obecného stavu e-mobility v Německu a v Bavorsku, následně však nabývaly praktického rozměru. Hovořilo se o smyslu rychlodobíjecích stanic, konkrétních výhodách elektromobilů pro občany, přesné predikci dojezdů elektromobilů či o bezkabelovém nabíjení elektromobilů.

U řečnického stolku se vystřídal Kurt Sigl, prezident německého Spolkového svazu elektromobility, se zástupci Technické univerzity v Deggendorfu, společnosti Bayern Innovativ, EVTEC či mikas GmbH & Co. KG. Poslední příspěvek patřil Antonu Achatzovi z pořádající společnosti E-Wald GmbH. Celým fórem pak provázel ředitel této společnosti, Otto Loserth.

Návštěvníci fóra se mohli také blíže seznámit s některými společnostmi zainteresovanými v oblasti elektromobility a prohlédnout si výstavu elektromobilů, jichž bylo na fóru zastoupeno nespočet. Vystaveny byly modely BMW i8, Renault ZOE R400, Hyundai Ioniq, sedmimístný Nissan e-NV200, Tesla Model X či eGolf 7. Největší hvězdou vystavených elektromobilů však nebyla Tesla, ale vysoce elegantní hybridní elektromobil Volkswagen XL1. Ten byl díky svému kosmickému, avšak oku lahodícímu designu nepřehlédnutelný.